Gure esparru txikitxoa denbora pilo bat eguneratu gabe egon eta gero, gaur
bueltan gaude errezeta berri batekin, protagonista bezala bakailaoa, gure
gogokoenetariko arrain bat, duena. Duela hilabete batzuk Kataluniako
sukaldaritzako plater tradizionalenetako bat, “bakailao-brandada”, nola
prestatzen den azaldu genizuegun, eta gaur errezeta horri beste ikuspegi bat
emango diogu, baita zapore berri bat ere.
Bai, gaur “Bakailao brandadako piper beteak” prestatuko ditugu. Hau da,
hasiera batean esparru honetara plater nagusi bat prestatzeko ekarri genuen
errezetarekin, erabilera anitzak izan ahal dituen beste batera pasatzen gara,
bai plater nagusi bezala baita pintxo batzuk prestatzeko egokia izanik.
Bi anoetarako hurrengo osagaiak behar izango ditugu:
Pikilloko 12 piper
100 g tomate birrindua
Baratxuri atal bat
Gazta birrinduta
Lehendabizi egingo duguna brandada prestatzea izango da, eta, horretarako, egin
behar duzuena da esparru honetan zuekin partekatu genuen eta lotura honetantopatuko duzuen errezeta miresgarria jarraitu (kar kar).
Brandada prest dagoenean, eltze txiki bat hartuko dugu eta bere barnean 4
pikillo moztuta, baratxuri atala ondo txikituta eta tomatea botako ditugu,
nahasketa su motelean 20 minutuz sueztitzen utziz. Denbora hau pasatu eta gero,
osagaiak irabiagailuaren basora pasatuko ditugu, nahasketa saltsa baten antza
izan arte irabiatuz eta, amaitu bezain pronto, prestakina gordeko dugu.
Zartagin handi batean oliba-olio txorrotada bat jarriko dugu eta su
ertainetara utziko dugu. Olioa beroa dagoenean pikilloak jarriko ditugu, eta sutan
minutu pare batez alde bakoitzetik gutxi gora behera izango ditugu, eginak egon
bezain pronto sutatik kenduz piperrak gordetzeko asmoarekin.
Azkenik, koilaratxo baten edo gozogintza-mahuka baten laguntzarekin
pikilloak brandadaz beteko ditugu eta laberako egokia den katilu batean ipiniko
ditugu. Segidan, lehen prestatu dugun saltsarekin eta birrindutako gazta pixka
batekin estaliko ditugu.
Minutu batzuk gainerretzen utzi eta gero, gure piperrak zerbitzatzeko prest
egongo dira.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario