2016-03-23

Fish and chips


Gaur ekartzen dizuegun errezetarekin gure bidai gastronomikoarekin jarraitu nahi dugu eta, oraingo honetan, bere kultura gastronomikoarengatik nabarmentzen ez den herrialde batera bidaiatuko dugu, Erresuma Batura. Eta bai, gaur azaltzen dizuegun errezeta “Fish and Chips” da, munduko herrialde honetako famatuena.

Zalantzarik gabe, plater honen gakoa dago aukeratzen dugun arrain zurian (bakailaoa, legatza, halibuta, etab.) eta, egia esateko, gehiago gustatzen zaizuena aukeratu behar duzue.

Plater hau bi pertsonentzat egiteko asmoa izatekotan, hurrengo osagaiak behar izango ditugu:

300 g bakailaoa edo legatza tiraz moztuta
2 patata ertaina
Irin baso bat
Arrautz bat
Garagardo edalontzi bat (edo ur gasdun)
Gatza
Piperbeltza

Lehendabizi arrautza-irinetan pasatzeko masa prestatuko dugu eta, hau egiteko, bol bat hartuko dugu eta bere barruan irina, arrautza eta garagardo edalontzia gehituko ditugu, segidan dena irabiatuz eskuzko irabiagailua erabiliz erabat homogeneoa eta pikorrik gabeko krema bat lortu arte. Behin lortuta, arrain-tirak gehituko ditugu eta hozkailuan nahasketa gordeko dugu.

Bitartean, zartagin bat jarriko dugu berotzera olio ugarirekin. Olioa berotzen den bitartean patatak garbitu eta zurituko ditugu eta tira lodi eta desberdinetara moztuko ditugu. Olioa oso bero dagoenean, patatak jarriko ditugu eta gure gustura frijituko ditugu eta, hori eginda dagoenean, paper xurgatzailean patatak gordeko ditugu eta erreserbatuko ditugu.

Azkenik, eta olioa oso bero dagoela aprobetxatuz, arrain zatiak gehituko ditugu eta poliki-poliki frijituko ditugu. Arrain-zatiak zartaginetik atera bezain pronto, paper xurgatzailean jarriko ditugu olio soberakinak kentzeko.

Puntu honetara helduta, platera aurkeztea falta zaigu soilik, eta hori egiteko, gure “fish and chips” entsalada pixka batekin laguntzea gomendatzen dizuegu, emaitza honako hau izan dadin,

Fish and chips
Gure Fish and chips


Zalantzarik gabe, afari bat salbatzeko aukera bikaina, baita gure janariari “british” lurrina emateko aukera bikaina, ezta?

On egin!

No hay comentarios: