Egun batzuk pasa eta gero hemendik itzultzen gara errezeta berri batekin. Segur
aski, errezeta honek zuen askariak alaitzeko gaitasuna izango du, edo zure
postreak bereizteko baliabide bat izan daiteke. Bai, gaur etxean prestatutako “madalenak
txokolatezko ustekabearekin” gure errezetaren bertsioa ekartzen dizuegu.
Zalantzarik gabe, benetako gozamena.
Hamar madalena prestatzeko (gutxi gora behera) hurrengo osagaiak erabiliko
ditugu:
200 g. irina
2 arrautza
180 g. azukrea
50 ml. Esnea
200 ml. Olioa
Legamia koilarakada bat
Desegindako txokolate tableta erdia
Laranja-azala birrindura
Kanela koilarakada bat
Lehen pausoa bol batean arrautzak irabiatzea izango da, behin irabiatuta
azukrea gehituko dugu eta nahasketa berriz irabiatuko dugu zurixka itxurako
krema bat lortu arte. Segidan, olioa eta esnea gehituko ditugu eta, berriro ere,
dena irabiatuko dugu nahasketa honen osagai guztiak lotuak egon arte.
Beste bol batean, irina, legamia, kanela-koilarakada bat, laranja baten
azalaren birrindura eta gatz pixka bat gehituko ditugu, osagai hauek guztiak
segidan nahastuz.
Bi nahasketak prestatu eta gera, pixkanaka-pixkanaka irina arrautzekin
osatuko eta irabiatuko dugu, pauso hau irin guztia osatu arte errepikatuz.
Helburua, zalantzarik gabe, pikorrik gabeko ore bat lortzea da. Hau guztia
eginda dagoenean, nahastea estaliko dugu eta gutxienez hozkailuan ordu erdiz
gordeko dugu.
Madalenak prestatu nahi ditugunean, moldeak prestatzeaz gain, labea
berotzera jarriko dugu 210 gradutara. Ondoren, txokolatea desegingo dugu eta
moldeak erdiraino beteko ditugu lehen gorde dugun orea erabiliz. Behin eginda
daukagunean, txokolate-geruza bat jarriko dugu, azkenik moldeak erabat betez. (hori
bai, hiru laugarren pateetara arte gutxi gorabehera).
Amaitzeko, moldeak labean sartuko ditugu eta 15 minutuz gutxi gora behera labekatuko
ditugu.
Hona hemen gure emaitza:
Atsegin zaizkizue? Guri sorgindu gintuzten.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario