Afari bat lagunekin antolatzen denean beti galdera berberaren agerpenari aurre
egin behar zaio: “Eta… Zer prestatuko dugu afaltzeko?” Nahiz eta Italian egiten
den sukaldaritza gure gustukoa izan, noizean behin putzua gurutzatzen dugu eta
errezeta mexikar batekin ausartzen gara. Horregatik, aurreko egunean “Takoak
guacamolearekin” prestatu genituen.
Tako hauek hain errazak direnez mahaian izaten duten arrakasta ustekabean
harrapatzen gaitu normalean, baina, horri esker afari informaletarako plater
hau ideia jenial batean bihurtu da.
8 tako prestatzeko (hau da, 4 pertsonentzako anoa), hurrengo osagaiak behar
izango ditugu:
Artozko 8 tako
300 gr. Oilasko bularkia
Letxuga erdia
Sal
Piperbeltza
Oliba olioa
Lehendabiziko urratsa bularki xerrak tira luzeetan moztuko ditugu, gatza
eta piperra bakoitzaren gustura botatzen eta, geroxeago, plantxan su handian
ipiniz. Oilaskoa prestatzen den bitartean, letxuga garbituko dugu eta bol
batean sartuko dugu, gatza eta olio nahikotxo bere gainetik botaz, azkenik
nahasketa guztia ondo nahastuz.
Bitartean, takoak berotuko ditugu eta, horretarako, guk labea erabili
genuen, baina zuek momentu hartan labea erabiltzeko asmoa ez baldin badaukazue
mikrouhin-labea erabiltzeagatik ez dago inongo arazorik.
Oilaskoa prest dagoenean, takoak muntatzen hasiko gara eta, horretarako,
letxuga pixkatxo bat ipiniko dugu takoaren erdialdean, honen gainean
guacamoleko kopuru handi bat, azkenik nahi dituzuen oilasko tirak ipiniz,
hurrengo argazkian ikusten den moduan:
Takoak muntatzen ari gara |
Bukatzeko, takoak biribilkatuko ditugu eta katilu polit batean aurkeztuko
ditugu.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario