2013-04-21

Izokina papillot

Uste dut noizbait azaldu dizuedala izokina oso gustuko daukadala, ezta? Zalantzarik gabe, izokina nire arrainik gustukoena da. Beno, aurreko egunean, nire jabe maiteek izokin errezeta berri bat prestatzen ustekabean harrapatu nituen eta, ikusi nuena izugarri gustatu zitzaidanez, zuei errezeta hau azaltzea erabaki dut, gustuko izango lizuekeela pentsatu dudalako

Izokin hau papillot erara prestatuta dago, hori bai, patata purea soia ukitu batekin lagunduta. Platera gogoratzen dudan bakoitzean, ahogozoa egiten hasten zait, meh, meh, meh!!

Asko gustatu zitzaidan eta gaur zuekin partekatuko dut. Prestatzeko, hurrengo osagaiak erabiliko dituzue (anoa bakoitzerako):

Izokin zati bat (edo xerra bat)
Patata ertaina bat
Barazkitxoak (alberjinia, kuiatxoa, tipula, azenarioa eta abar)
Gatza
Piperbeltza
Olioa
Soja saltsa

Beharbada korapilatsu irudituko zaizue, baina papillot bat egitea sukaldaritzan dauden gauzarik errazenetariko bat da. Begira ezazue bestela:

Egingo duzuen lehena aluminiozko papereko zati handi bat moztea izango da, zabalduko duzue eta erdi erdian izokina jarriko duzue. Geroago gatza eta piperra pixka bat bota beharko duzue. Arrainaren gainean, xerraz ondo moztutako barazkia ipiniko duzue zuen gustura (nire jabeek ipini zituzten: alberjinia, tipula, kuiatxoa eta azenario pixka bat). Azkenik, gatza eta olioa gehituko dituzue.

Hori eginda daukazuenean, aluminiozko papera tolestuko duzue arrainaren gainean eta alde bakoitza elkartuko duzue. Segidan, alde bakoitza tolestuko duzue hainbat aldiz, pakete hermetikoa utzi arte. Urrats hau oso garrantzitsua da, paketearen hermetismoa ziurtatu behar duzuelako.

Hori eginda dagoenean, egindako paketea labean sartuko duzue 180 gradutara eta han mantenduko duzue aluminioa globo baten itxura lortu arte. Hori lortu duzuenean, izokina eginda edukiko duzue.

Egosten den bitartean, patata ertain bat hartuko duzue, lumatuko duzue eta egostera jarriko duzue. 20 minutu geroago aterako duzue eta plater batean ipiniko duzue soia saltsa zurrusta batarekin. Segidan, sardexka batez zapalduko duzue patata, pure baten antzeko zerbait lortu arte.

Azkenik, bakarrik platera aurkeztea faltako zaizue. Hori egiteko, kontuz joan beharko zarete, aluminioko arraina kentzea arriskutsua delako (paketea baporez beteta dago). Nire jabeek, horrela aurkeztu zuten platera:





 
Huts bat gordetzen dizuet mahaian?

No hay comentarios: