Gaur gure txoko txikira ekartzen dizuegun errezeta oso erraza da, beharbada, txoko honetan zuekin partekatu ditugun errezeta guztiengatik errazena dela esan dezakegu. Horretaz gain, gaurko platera egoera desberdinetan prestatzeko ideala da, adibidez, afari informal batean zerbitzatzeko edo, aurkezpen dotoreago batengatik hautatzekotan, bazkari berezi baten hasierako plater bezala aurkezteko. Gaur “burrata eta bresaola entsalada marrubi kubotxoekin”
nola prestatu azalduko dizuegu.
Plater hau bi pertsonentzat prestatzeko, hurrengo osagaiak erabiliko
ditugu:
150 g hainbat uraza tipo
120 g Marrubi
70 g Bresaola
Entsaladako tomate
Burrata bola bat
Oliba olio birjina
Modenako ozpina
Hasteko, osagai guztiak prestatuko ditugu. Horretarako, marrubiak
garbitzen hasiko gara, segidan zurtoinak kentzeko eta azkenik kubo txikietara
moztuz. Hori guztia egin eta gero, marrubiak gordeko ditugu. Jarraian, tomatea
xerra finetara moztuko dugu eta burrata-bolarekin berdinak diren 8 zati egiten
saiatuko gara. Amaitzerakoan, eta marrubiekin egin dugun moduan, bi osagai
hauek gordeko ditugu.
Osagai guztiak prest daudenean platera prestatzeari ekingo diogu. Errezeta
honetarako geruza sistema proposatzen dizuegu, adibidez, platereko oinarria
tomate-xerraz estaliz, bere gainean bresaola-xerrak ipiniz eta urazaren erdia
erabiltzen amaituz beste bi osagaiak estaltzeko.
Eginda dagoenean, lehen moztu izan dugun burrata dauzkagun platerren artean
banatuko ditugu, eta bildutako bresaola xerra batzuekin batera ipiniko ditugu,
marrubi-kubotxoak ipintzen amaitzeko.
Azkenik, entsalada onduko dugu gatza, oliba-olio birjina eta modenako
ozpina erabiliz.
Hura probatzea atsegin zaizue?
Burrata eta bresaola entsalada marrubi kubotxoekin |
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario