2011-12-28

Zapoa biribilki hirugiharrarekin


Gaur zerbait berezia daukagu ospatzeko. Bai, irakurtzen ari zareten posta da nire 50. sarrera txoko honetan. Buahh!! Nahiz eta orain dela hiru urte hasi, ez da erraza sarrera kopuru hau lortzea, gutxienez nik ez nuen espero, baina beno, dibertigarria da idaztea eta gainera, denbora pasa ahala norbaiti lagundu baldin badiot, apeta hau merezi du. Ez duzue uste?

Beno, egokiera hau ospatzeko, errezeta berezi bat azaltzea pentsatu dut, arrainarekin noski, gainera arrain bikain batekin, zapoa.

Gaurko errezeta “itsasoa eta mendia” batzen ditu. Horregatik, izen bezala "Zapoa biribilki hirugiharrarekin" ipini diot.

Nire jabeek hurrengo osagaiak erabili zituzten (bi pertsonentzat, noski):

Zapo buztan bat
6 hirugihar xerra
Uraza hainbat mota
Tipula
Piperbeltz ehota
Soja saltsa

Errezeta hau gauza bat baldin bada, garestia da, baina beste gauza bat haren alde dauka eta hau da, oso erraza dela (eta goxoa, ains!!! ).

Beno, hasteko, saltsa bat egin behar duzue, saltsa leun bat tipula eta soja saltsarekin. Hori egiteko, tipula txikituko duzue eta zartagin batean ipiniko duzue ondo sueztitzeko su txikitan. Hori lortzen duzuenean, soja saltsa koilarakada pare bat gehitu beharko dituzue.

Gero, tipula jarri behar duzue irabiagailuaren edalontzian eta irabiatuko duzue saltsa krematsu bat lortu arte.

Puntu honetan, hirugihar xerrak zabalduko dituzue eta koilara batekin, tipula saltsa hedatuko duzue xerren gainean (bai, marmelada ogiaren gainean bezalakoa).

Hori eginda daukazuenean, zapoa kubotan zatitu beharko duzue eta kubo bakoitza xerra baten gainean ipiniko duzue eta kontuz, bilduko eta lotuko dituzue xerrak zotz baten laguntzarekin.

Ez da zaila, ezta? Beno, orain bakarrik urrats bat falta zaizue, janaria egitea. Hori egiteko, zapo kuboak zartagin batean ipiniko dituzue eta suan utziko dituzue minutu pare bat bakarrik alde bakoitzeko (hirugihar ondo erretzeko).

Azkenean plater batean kuboak aurkeztuko dituzue. Nire jabeek urrats hau egiteko, entsalada bat erabili zuten, horrela:



Benetan, errezeta hau primerakoa da

No hay comentarios: