Pasa den asteburuan, nire jabeak
nire (eta haietako baten) herrira joan ziren eta han, atseden hartuz gain,
bazkariak prestatu zituzten.
Zerbait azkarra prestatu nahi
zuten. Agian “Quiche Lorraine” bat? Edo haragi lasagna? Baina ez, askenean, interneteko
lagun bati esker (“LA CUCHARA CURIOSA”-ren
arduraduna) haragi enpanada prestatzea erabaki zuten. Ez, haien lagunak
errezeta ez zuten egin, baina beren blogetik errezeta atera zuten. Hortaz, mila
esker!
Errezeta hau egiteko, hurrengo
osagaiak behar dituzue:
Enpanada ore fresko bat
200 gr. behiki xehatu
50 gr. gazta-xerrak
Piper-poto bat
Tipula erdi
Gatza
Piperra
Hasteko, tipula moztu eta suan
ipiniko duzue sueztitzeko. Eginda dagoenean, behikiari gatza eta piperra bota
beharko diozue eta zartaginean ipiniko duzue.
Hemendik ez da zaila, ezta?
Beno, orain zatia dibertigarriena hasten da, enpanada betetzea. Nire jabeak
enpanada txikia egin zuten eta horregatik erabili zuten ore bat, baina bat
handiagoa egin nahi duzue, bi ore erabiliko behar dituzue (bat oinarrien gisa,
bestea estaltzeko).
Beno, oinarrian tipula eta
behiki xehatu zabalduko dituzue, gero goitik piperra tiraz eta gazta-zerrak
banatuko dituzue. Hori eginda dagoenean, estali behar duzue orearekin (nire
jabeek erditik tolestu zuten orea, beste bat baldin badaukazue erabili
dezakezue estaltzeko, noski…). Askenean, orearen bazterra itxi behar duzue, bai
sardexkarekin bai atzamarrekin.
Bakarrik gauza bat falta zaizue,
enpanada labean sartzea (labea aurretik berotu eta gero, noski). Enpanada 20
minutu egon behar da labean, 200 gradutara ipinita.
Argazki honetan ikusi dezakezue lortutako
emaitza:
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario