2011-12-05

Haragi enpanada


Pasa den asteburuan, nire jabeak nire (eta haietako baten) herrira joan ziren eta han, atseden hartuz gain, bazkariak prestatu zituzten.

Zerbait azkarra prestatu nahi zuten. Agian “Quiche Lorraine” bat? Edo haragi lasagna? Baina ez, askenean, interneteko lagun bati esker (“LA CUCHARA CURIOSA”-ren arduraduna) haragi enpanada prestatzea erabaki zuten. Ez, haien lagunak errezeta ez zuten egin, baina beren blogetik errezeta atera zuten. Hortaz, mila esker!

Errezeta hau egiteko, hurrengo osagaiak behar dituzue:

Enpanada ore fresko bat
200 gr. behiki xehatu
50 gr. gazta-xerrak
Piper-poto bat
Tipula erdi
Gatza
Piperra

Hasteko, tipula moztu eta suan ipiniko duzue sueztitzeko. Eginda dagoenean, behikiari gatza eta piperra bota beharko diozue eta zartaginean ipiniko duzue.

Hemendik ez da zaila, ezta? Beno, orain zatia dibertigarriena hasten da, enpanada betetzea. Nire jabeak enpanada txikia egin zuten eta horregatik erabili zuten ore bat, baina bat handiagoa egin nahi duzue, bi ore erabiliko behar dituzue (bat oinarrien gisa, bestea estaltzeko).

Beno, oinarrian tipula eta behiki xehatu zabalduko dituzue, gero goitik piperra tiraz eta gazta-zerrak banatuko dituzue. Hori eginda dagoenean, estali behar duzue orearekin (nire jabeek erditik tolestu zuten orea, beste bat baldin badaukazue erabili dezakezue estaltzeko, noski…). Askenean, orearen bazterra itxi behar duzue, bai sardexkarekin bai atzamarrekin.

Bakarrik gauza bat falta zaizue, enpanada labean sartzea (labea aurretik berotu eta gero, noski). Enpanada 20 minutu egon behar da labean, 200 gradutara ipinita.

Argazki honetan ikusi dezakezue lortutako emaitza:



On egin!!

No hay comentarios: