Gaurko sarrerarekin gure bidai gastronomikoekin jarraituko dugu, otomandar
inperioa bisitatuz. Horretarako, gaur ziazerba eta feta gaztako “Borek” bat
nola prestatzen den azalduko dizuegu.
Errezeta hau ijito beso baten antza daukala esan dezakegu. Hala ere, ziazerben
eta feta gaztaren arteko konbinazio mundiala da, bere arima mediterraneoarekin
batera, errezeta begetariano honen ezaugarririk nabarmenena.
3 edo 4 anoentzako, hurrengo osagaiak erabiliko ditugu:
400 g
ziazerba
100 g gazta
feta
50 g gurina
pomadan
8 filo
pasta orri
Arrautza
bat
Baratxuri
atal bat
Olioa
Hasteko, olio-koilarakada pare bat zartagin batean jarriko ditugu. Olioa apur
bat berotu denean, xerretara moztutako baratxuria gehituko dugu, minutu pare
batez berotzen utziz. Denbora hau pasatu eta gero, baratxuria gordeko dugu eta
zartaginean lehen bota dugun olioarekin ziazerbak prestatuko ditugu.
Ziazerbak suheztitu eta gero, sutatik kenduko ditugu segidan zati txikietan
mozteko. Jarraian, feta gazta birrinduko dugu, erreserbatuz.
Geroxeago, filo pasta orri bat zabalduko dugu azal leun baten gainean
gurinaz margotzeko. Hori egin eta gero, margotutako orria beste batekin estaliko
dugu eta gazta eta ziazerbak apurka-apurka gainetik banatuko ditugu. Prozesu
hau bitan errepikatuko dugu, bi pasta filo orri gehiago beharrezkoak izango direlako.
Azkenik, ertzak tolestuko ditugu eta masa ijito-beso bat izango balitz bezala bilduko
dugu. Azkenik, soberan izan ditugun orriak gurinarekin margotuko ditugu gure
errulora gehitzeko asmoarekin, hau sendoagoa izan dadin.
Erruloa labean ipini baino lehen gure erruloa margotuko dugu arraultza
erabiliz. Labea 180 gradutara iristen denean besoa sartuko dugu eta han utziko
dugu urreztatu arte.
Hona hemen emaitza posible bat:
Borek-a konbinazio pilo bat onartzen ditu… goxoa, gazitua, pasta filoarekin
edo hautsitako masarekin, etab.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario