2012-01-11

Arrautza puskatuak urdaiazpiko txirbilekin

Eskandalagarria da!! Baina, nola kobratu daitezke 14 euro baino gehiago arrautza frijitu pare batengatik? Arrautza hauek famatuenak direlako? Edo agian, Madrileko bihotzean egiten dituztelako? Edo ... pertsona famatuenak arrautza hauek dastatu dituztelako? Buah, niri berdin zait, nire jabeek arrautza frijituak egiten dituzte, baita arrautza puskatuak ere, eta gainera, merkeagoak dira.

Uste dut, denok dakigula arrautza frijitu bat nola prestatzen den, ezta? Ah, ez? Beno, ba gaur arrautza frijituak prestatuko ditugu, baina zerbait ikasteko, errezeta pixka bat aldatuko dugu: arrautza puskatuak urdaiazpiko txirbilekin prestatzera joango gara, nahi baduzue, noski.

Hurrengo osagaiak erabiliko ditugu (bi pertsonentzat, nola ez):

4 Arrautza
2 Patata handia
2 Urdaiazpiko xerra
Gatza
Olioa


Lehenengo urratsa da patatak zuritzea. Hori eginda, patatak garbitu eta makilatxoetan moztuko ditugu. Bitartean, zartagin bat olio askorekin sutan ipiniko duzue, olioa berotzeko.

Olioa beroa dagoenean, patatak ipiniko dituzue eta han utziko dituzue ondo urreztu arte. Ez zarete ahaztu behar patatak noizean behin nahasteaz. Beno, frijigailu bat baldin badaukazue, zuek ikusi, meh meh meh!!

Beno, patatak urreztatuak daudenean, erretilu batean ipiniko dituzue. Gero, urdaiazpiko xerrak moztu eta pataten gainean jarriko dituzue. Erraza, ezta?

Ba al dakizue zer den falta zaizuena? Oso ondo!! Arrautzak frijitzea!! meh meh meh!!

Arrautzak frijitzeko, zartagin bat olio askorekin jar ezazue sutan. Olioa beroa dagoenean, arrautza bat bota zartaginean (kontuz, oskolarik gabe!!) gatza pittin batarekin eta suan utziko duzue arrautza ondo frijitu arte. Hori gertatzen denean, arrautza kenduko duzue sutik espatula batarekin eta pataten gainean arrautza frijitua jarriko duzue. Urrats hori egin beharko duzue arrautza bakoitzarekin.

Bakarrik gauza bat falta zaizue errezeta amaitzeko, arrautzak puskatzea. Nola? Beno, metodo pilo bat daukazue, baina nire jabeek bi koilara erabili zituzten. Bai, ondo irakurri duzue... koilarekin arrautzak moztu zituzten eta gero guztia nahastu zuten.

Platera horrela geratu zen:

Arrautza puskatuak urdaiazpiko txirbilekin

Ez dira “Casa Lucio”n eskaintzen dituzten arrautza puskatuak, baina arrautza puskatuak bikainak dira ere bai, eta gainera, merkeagoak!!

No hay comentarios: