Zer prestatuko dugu gaur afaltzeko? Nahiz eta galdera hau oso erraza izan,
askotan arazoak sortzen ditu asterako menuak prestatu behar direnean. Agian
arrazoi horregatik errezeta errazak aurkitzen ditugunean, gaur ekartzen
dizuegun modukoa, berehala gure bildumara sartzen ditugu. Berez, gaurko erreta
nahiko sinplea da eta hasiera batean oso arraroa dela pentsatzea oso posiblea
da, baina, gutxienez guri, eskaintzen dituen zapore-konbinazioak oso atsegingarriak
iruditzen zaizkigu.
Plater hau “Arrautzak galdarraztatuak alkatxofetako eta iberiarretako ohearen
gainean” izenarekin bataiatu dugu.
Bi pertsonentzako anoa prestatzeko asmoa baldin badaukagu, hurrengo
osagaiak behar izango ditugu:
4 arrautza
Alkatxofa bihotz poto bat
4 xerra urdaiazpiko iberiko
120 g azukrea
Gatza
Piper beltza
Ozpina
Lehen urratsa lapiko bat sutan azukrearekin eta lau ur koilarakadarekin jartzea
izango da, eta azukreari eragingo diogu nahasketa loditzen hasi arte. Une
horretan, alkatxofa-bihotzak barruan botako ditugu eta 5 minutu inguru
prestatzen utziko ditugu, hori bai, eragiteari utzi gabe.
Bitartean, urdaiazpiko xerrak labe-paperen artean jarriko ditugu eta 5
minutu utziko ditugu labean 200 gradutara (gogoratu aldez aurretik berotzea!).
Denbora hau pasa eta gero, xerrak plateretako oinarrian jarriko ditugu.
Aurreko pausuak eginak dauzkagunean, ura irakitera jarriko dugu gatzarekin
eltze batean. Bitartean, film-paperako zakutxo batzuk prestatuko ditugu
arrautzekin (oskolarik gabe, noski) bere barnean. Ura irakiten ari denean,
zakutxoak jarriko ditugu bere barnean arrautzekin eta batzuei lau minututan
zehar irakinez utziko ditugu. Denbora hau pasatzen denean, zakutxoak hoztuko
ditugu eta bere barnetik arrautzak aterako ditugu.
Azkenik, alkatxofako bihotzak banatuko ditugu urdaiazpiko-xerren gainean,
segidan arrautzak goiko aldean ipintzeko. Ondoren, gatza pixka bat botako diegu
eta zuzenean mahaira bidaliko ditugu.
Hona hemen emaitza posible bat:
Benetan, harrigarriak! Erabat gomendatzen dizkizuegu.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario