2011-11-13

Berdel solomoa hirugihar-xerraz bilduta


Beno.... berriro hemendik, buah!! Gogo asko neuzkan, baina nire jabeek, azken garai honetan ez daukate denborarik sukaldean sartzeko, zortez pasa den igandean berriro sartu ziren sukaldean eta gainera plater berezi bat prestatzeko.. hmmm!!

Bai, gaurko errezeta arraina (eta hirugihar-xerrak) dakar, berdela edo txitxarroa hain zuzen ere. Nik, izen berezi bat ipini diot: “Berdel solomoa hirugihar-xerraz bilduta”. Izen iradokitzailea da, ezta? Beno, lanera...

Osagaiak bi pertsonentzako hauek dira:

Berdel handia bat (edo txitxarro)
½ porru
½ piper berdea (edo gorria)
¼ kuiatxo
100 gr. kuia
50 gr. oliba
6 hirugihar-xerra
Baratxuri-atal bat
Irina
Tomate bat
Piper beltza
Gatza


Oraintxe konturatzen naiz... osagai pilo bat behar dugu plater hau prestatzeko, beno, edo gutxienez, osagai pilo bat erabili zituzten nire jabeek pasa den asteburuan. Baina lasai, gaurko errezeta zaila ez delako.

Hasteko, porrua, piper berdea, kuia eta kuiatxoa kubo txikietan moztu behar dituzue. Bitartean, zartagin bat suan ipini behar duzue olioa berotzeko. Beroa dagoenean, porrua eta piper berdea moztuta jarriko dituzue gorritzeko. Lortu duzuenean, kuia eta kuiatxoa gehitu beharko dituzue.

Memento honetan, baratxuri-atala gehitu behar duzue zartaginean (hori bai, baratxuria txikitu behar duzue bota baino lehen, bestela errezeta apurtu dezakezue...) eta osagai guztiarekin, zartagina su txikitan utzi behar duzue 15 minutu.

Beno, berdela garbitzeko ordua ailegatzen ari da. Hezur guztiak kendu behar dituzue,  baita bi solomo atera ere. Hori eginda daukazuenean, solomo bakoitza hiru zatitan moztu behar duzue. Gazta eta piperra bota.

Olibak txikitu behar dituzue. Gero, txikitutako oliba batzuk ipiniko dituzue solomo zatitxoen gainean. Solomo bakoitza hirugihar-xerraz bildu. Solomoak irinatik iragaz itzazue eta frijitu itzazue zartagin batean olioarekin.

Bakarrik platera aurkeztea falta zaizue, eta hemen utziko dizuet aukera bat:




Ez dauka itxura txarra, ezta?

No hay comentarios: