2015-04-30

Kuiatxo carpaccioa


Eguzkia berotzen hasi da. Horren ondorioz, dilistak eta beste plater sendo batzuk aldi bakoitzean gutxiago atsegin dira. Horregatik, gaur plater fresko eta erraz bat aurkezten dizuegu: “kuiatxo carpaccioa”.

Bai, badakigu, plater arriskutsua da, baina bere jatorrizko zaporea merezi duela bermatzen dizuegu.

Errezeta hau bi pertsonentzat prestatu nahi baldin badugu, hurrengo osagaiak erabiliko ditugu, bi pertsonentzat:

Kuiatxo bat
60 g pinazi
50 g Parma-gaztako petalo
50 g Kaliforniako mahaspasa
Gazta eskatak
Oliba olio birjina
Piper beltza

Hasteko, kuiatxoa oso ondo garbituko dugu, gordina jango dugulako. Eginda dagoenean, xerretan moztuko dugu, baina hauek oso, oso finak izan behar dira, hau da, milimetro pare batekoak gutxi gora behera. Mandolina bat izatekotan, une hau ona da erabiltzeko, kar kar kar.

Kuiatxoa ondo moztuta dagoenean, zartagin bat jarriko dugu sutan olio txorrotada batekin. Beroa dagoenean, pinaziak gehituko eta urreztatuko ditugu, su oso motelera.

Azkenik, bakarrik plater aurkeztea falta zaigu, eta hori egiteko kuiatxo-xerrak banatuko ditugu platereko oinarrian, geroxeago pinaziak eta mahaspasak kuiatxoaren gainean banatuz. Azken urratsa Parma-gaztako petaloak banatzea da, eta noski, gazta, oliba olio birjina eta piper beltza pixka batekin apailatzea.

Guri horrela geratu zigun platera:

Kuiatxo carpaccioa - Errezeta


On egin!!

No hay comentarios: