Ai ama, nola
pasatzen den denbora… Hilabete bat daramat hemendik agertu gabe!! Badakizue,
oporraldien arazoa zein den :P... eskerrak
egin ditudala, nahiz eta erpeen artean
kritika pilo bat izan, meh meh meh!!
Zorionez, nahiz
eta ni atseden hartzen egon nire sabel handia gorantz begira zegoen bitartean,
nire jabeek janaria prestatzen jarraitu dute, baita jatetxeetara joaten ere
(kabroiak).
Beno, eta nondik
hasten naiz? Errezeta batengatik? Ala kritika batengatik? Ea, hau ez... hmm...
zelako izena dauka beste hau! Erabakita,
kritika batengatik hasiko naiz.
Jatetxe baterako,
“Divina La Cocina ”
izena iradokitzailea da, ezta? Nire jabeek Madrilera egin zuten azken bidaian ezagutu
zuten, eta nik gaur, hemendik guzti - guztia azalduko dizuet.
Beno, hasteko
kokatuko dut: jatetxea Madrileko hiriaren erdialdean dago, Colmenares kaleko
13garren zenbakian hain zuzen ere.
Jatetxe honetan
bi menu jateko aukera daukazue, eguerdian eguneko menua 14 eurongatik (Gehi
BEZa) eta, edozer momentuan, (bai eguerdian, bai gauean): Divina menua 26
eurongatik (kasu honetan BEZa ere gehitu behar da). Beno, nahiz eta ez esan,
karta zuen esku dago, baina, gero ikusiko duzuen moduan, prezioak nahiko altuak
dira.
Nire jabeek
dastatu zituzten honako plater hauek:
Hasierako platerak:
- Lekak
salteatuak urdaiazpikoarekin eta ahuntz-gaztarekin. Plater hau gau
horretako ustekabea izan zela diote nire jabeek. Originalak,
zaporetsuak... harrigarriak!!
- Arroz-pasta
ravioliak izkiratzarrekin, mihi-arraina eta boletus saltsarekin. Goxoak,
baina nire jabeek, beharbada zerbait harrigarriagoa espero zuten.
Plater nagusiak:
- Bigantxako
‘Villagodio’-a piperrekin eta ardo saltsarekin. Ustekabe negatibo txiki
bat izan zen. Haragia gogorra zegoen eta , horretaz gain, nahiko gutxi egina.
- Ahate-bularkia
Porto saltsarekin eta tipula txikiekin. Entzun nuenaren arabera, bere
zaporea ikusgarria zen, nahiz eta udareen zaporea ardotakoari esker baliogabetua
geratu.
Postreak:
- Sagar
tartaleta ‘Cassis’ sorbetearekin eta Kirsh-eko aparrarekin. Oso goxoa
zegoen, gainera janari beroa eta hotzaren arteko konbinazioa benetan
harrigarria da.
- Txokolate
zuriko dorrea bioleta izozkiarekin eta albaka zoparekin. Gauaren etsipen
handiena izan zen. Zaporea ez zen txarra, baina ezta ona ere, ezertan nabarmentzen
ez zelako
Guztiarekin ere, nire jabeek egiten duten azken balorazioa
positiboa da: plateren kalitatea ona da, kantitatea egokia, aurkezpena bikaina
eta, gutxi izango balitz, pertsonalaren aldetik jasotako tratua ereduzkoa da
benetan.
Hala ere,
balioespen hau “Divina” menuan oinarritzen da, hau desagertuko balitz, jatetxeak
interesaren parte handia galduko luke, kartaren prezioak garestiegiak direlako.
Plater gehienak, 20 eta 30 euro artean balio dute, eta hau, nire jabeen ustez,
gehiegizkoa da. Hala ere, menua mantentzen duten bitartean, “Divina la cocina”
jatetxea aukera bikaina da gau berezi bat pasatzeko konpainian.
Guztiarekin, nire
jabeek jatetxe honi 7 puntu 10en gainean ematen diote.
Zuek ere joateko
gogoak baldin badituzue, gogora ezazue gomendagarria dela erreserba bat egitea,
beraz, beheko aldean utziko dizkizuet jatetxearen helbidea eta telefonoa.
28004 Madril
Telefonoa: 91 531 37 65
No hay comentarios:
Publicar un comentario