2013-10-28

Gourmet ogi txigortua Euskolabel hanburgesarekin


Ikusten ahal duzuen moduan, aldaketa batzuk egiteko aprobetxatu ditugun egun batzuk eta gero, hemendik bueltatzeko garaia dela uste dugu, hori bai, gune pertsonalago batekin edo, beste era batean esanda, katu-itxura aldatuz bere ordez gure irudia ipintzeko. Hori bai, jatetxeak bisitatzen jarraituko dugu, baita plater goxoak, azkarrak eta errazak prestatzen ere. Gaur hemendik aurkeztuko dugun platera, “Gourmet ogi txigortua Euskolabel hanburgesarekin”, azken talde honetan sartuko dugu.

Oraingo honetan, gure ideia bi anoa prestatzea baldin bada, honako osagaiak behar izango ditugu:

Ogi biribileko 2 xerra
200 gr. Euskolabel txahal xerra txikituta
Ahuntz gaztako 4 medailoi
Urdaiazpiko iberikoko 2 xafla
Anana xerra 1, fin fina moztuta
Tipulako 2 xafla
Sagar 1
6 txanpinoi
Gatza, olioa

Plater honen erraztasuna prestatzeko azkenean lortuko dugun emaitza bezain ikaragarria da.

Hasteko, hornidura prestatuko dugu. Horretarako, sagarra zurituko dugu, geroago karratu txikietan mozten, zartagin batean ipintzen olio pixka batekin eta han utziz ondo prestatuak egon arte, baina zartaginera itsastea saihestuz. Txanpinoiekin gauza bera egingo dugu, baina kasu honetan gatza eta piperra botatzen.

Sagarra su txikitan dagoen bitartean, haragiari forma emango diogu eta, horretarako, haragia gogor eutsiz bi bola egingo ditugu. Eginak daudenean, zapalduko ditugu forma obalatua emanez, ogiaren ahalik eta zati gehiena estaltzeko asmoarekin.

Aurreko gauzak egiten ditugun bitartean, plantxa berotzen ipiniko dugu eta, bertan, ogia txigortuko dugu ananarekin eta tipularekin batera. Ogia txigortzen hasten denean, plantxan ahuntz gaztako medailoiak ipiniko ditugu pixkat berotzeko baina, hori bai, ezin dira desegin. Prestatuak daudenean, ogi txigortuaren gainekaldean ipiniko ditugu eta, gero, anana xaflaren erdia.

Momentu honetara heltzen garenean, txahal hanburgesak plantxan ipini beharko ditugu gatz pixkatxo batekin. Puntuan gustatzen baldin bazaizkizue, bakarrik hiru minutuz sukaldatuko ditugu alde bakoitzetik eta, segida, ananaren gainetik ipiniko ditugu.

Azkenik, zartagin batean urdaiazpiko iberikoa berotuko dugu eta, honekin, platera muntatzen amaituko dugu. Lortu ahal diren emaitzen artean, hemen daukazue aukera bat:

 
Gourmet ogi txigortua Euskolabel hanburgesarekin
Gourmet ogi txigortua Euskolabel hanburgesarekin

Zer nahiago duzue, ogi txigortu honekin geratzen zarete, ala McDonald’s era joan behar gara?
On egin!

No hay comentarios: