Duela hilabete
batzuk izugarri harritu ginen olagarro-entsalada bikain bat prestatuz. Asko
gustatu zitzaigunez, olagarroarekin ikertzen jarraitzeko erabakia hartu genuen,
berez "A Feira Olagarroa" prestatzeko erabakia hartu genuen.
Errezeta honek
gure oinarrizko helburu guztiak betetzen ditu: erraza, osasuntsua eta
zaporetsua da. Hori dela eta, zuen gustukoa izatea espero dugu.
Lau mahaikideentzat hurrengo osagaiak behar izango dituzue:
Olagarro bat (tamaina ertainekoa – 1kg gutxi gora behera)
4 patata
Tipula bat
Piperrauts
Olioa
Gatza
Jada badakizue
olagarroa behin egosita, oso gogor gera daiteken animali bat dela. Hau
konpontzeko sukaldari batzuek olagarroa behin eta berriz jotzeko teknika
erabiltzen dute. Guri bortizkeria ez zaigu gustatzen, berez trikimailu erraz
bat erabiltzen dugu: olagarroa garbitu ondoren izoztea, eta gero prestatzen
hasi baino lehen, desizoztea hozkailutik ateratzen 6 edo 7 ordu prestatzen
hasteko baino lehenago.
Desizoztutako
olagarroekin, presio eltze bat ur askorekin sutan ipiniko duzue. Ura irakite
puntura heltzen denean, olagarroa sartuko duzue hiru aldiz (sartu eta atera,
olagarroa “sustatzeko”) eta, azkenik, barruan utziko duzue gatz pixka batekin, tipularekin
eta patatekin. Eltzea itxi ezazue eta sutan utziko duzue 15 minutuz, eltzetik
lurruna irteten hasi arte.
Denbora honetan
pasatuta, patatak aterako dituzue, xerra lodietan moztuz eta platerako
oinarritik banatuz. Jarrian, olagarroa aterako duzue eta zati txikietan moztuko
duzue. Azkenik, apaila ezazue piperrautsekin eta olioarekin.
Hona hemen
emaitza posible bat:
Zer iruditzen
zaizue? Anoren bat gordetzen dizuegu prestatzen dugun hurrengo aldian?
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario