2013-11-16

A Feira Olagarroa



Duela hilabete batzuk izugarri harritu ginen olagarro-entsalada bikain bat prestatuz. Asko gustatu zitzaigunez, olagarroarekin ikertzen jarraitzeko erabakia hartu genuen, berez "A Feira Olagarroa" prestatzeko erabakia hartu genuen.

Errezeta honek gure oinarrizko helburu guztiak betetzen ditu: erraza, osasuntsua eta zaporetsua da. Hori dela eta, zuen gustukoa izatea espero dugu.

Lau mahaikideentzat hurrengo osagaiak behar izango dituzue:

Olagarro bat (tamaina ertainekoa – 1kg gutxi gora behera)
4 patata
Tipula bat
Piperrauts
Olioa
Gatza

Jada badakizue olagarroa behin egosita, oso gogor gera daiteken animali bat dela. Hau konpontzeko sukaldari batzuek olagarroa behin eta berriz jotzeko teknika erabiltzen dute. Guri bortizkeria ez zaigu gustatzen, berez trikimailu erraz bat erabiltzen dugu: olagarroa garbitu ondoren izoztea, eta gero prestatzen hasi baino lehen, desizoztea hozkailutik ateratzen 6 edo 7 ordu prestatzen hasteko baino lehenago.

Desizoztutako olagarroekin, presio eltze bat ur askorekin sutan ipiniko duzue. Ura irakite puntura heltzen denean, olagarroa sartuko duzue hiru aldiz (sartu eta atera, olagarroa “sustatzeko”) eta, azkenik, barruan utziko duzue gatz pixka batekin, tipularekin eta patatekin. Eltzea itxi ezazue eta sutan utziko duzue 15 minutuz, eltzetik lurruna irteten hasi arte.

Denbora honetan pasatuta, patatak aterako dituzue, xerra lodietan moztuz eta platerako oinarritik banatuz. Jarrian, olagarroa aterako duzue eta zati txikietan moztuko duzue. Azkenik, apaila ezazue piperrautsekin eta olioarekin.

Hona hemen emaitza posible bat:



Zer iruditzen zaizue? Anoren bat gordetzen dizuegu prestatzen dugun hurrengo aldian?

On egin!!

No hay comentarios: