Bai, badakit,
arraroa irudituko zaizue... oso arraroa, kuiatxo tortilla gainerreta bat!! Egia
esateko, oso arraroa iruditu zitzaidan niri entzun nuen lehenengo aldian, baina
etxean jatorri italiarreko errezeta honek beti arrakasta handia lortzen du. Eta
noski, gaur azalduko dizuet.
Hurrengo osagaiak
beharko dituzue (bi pertsonentzat):
4 arrautza
½ Kuiatxoa
2 Patata ertainak
½ Tipula (bakoitzaren arabera)
Esne koilarakada
bat
Albaka, oreganoa
Gatza
Olioa
Ezer baino lehen,
patatak lumatu eta moztuko dituzue karratutxoetan. Segidan, zartagin bat olio
askorekin ipiniko duzue su gogorrean, olioa berotu behar baita. Olioa
tenperatura altua lortu duenean, sua jaitsiko duzue eta patatak zartaginera
botako dituzue, pixkanaka - pixkanaka egosteko.
Patatak egosten
diren bitartean, kuiatxoa moztuko duzue eta minutu batzuk pasa eta gero,
zartaginean sartuko duzue, patatekin batera. Minutu batzuk geroago, tipula
moztuko dituzue eta zartaginean sartuko duzue.
Bitartean,
arrautzak bol batean irabiatuko dituzue, gatz pixka bat eta esnea gehituz.
Patatak prest daudenean, hau da, eginak, baina bigunak (ezin dute krazka egin),
eta tipula karamelatua, arrautzak zartaginean sartuko dituzue osagai guztiekin.
Segidan, sua jaitsiko duzue eta zartagina utziko duzue su motelan, 5 edo 6
minutu (tortillako aldeak egosten hasi arte).
Memento honetan,
belar usaintsuekin eta gaztarekin hautseztatuko dituzue eta kontu handiz (kontuz
kirtena sartzearekin plastikozkoa baldin bada!!) zartagina sartuko duzue labean
gainerretzeko.
Ez dauka itxura
txarra, ezta?
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario