Gurentzat oso beharrezkoak ziren opor batzuengatik gozatu eta gero,
normaltasunera iritsi gara eta, berarekin batera, baztertxo txiki honetara
bueltatzen gara azken kurtsoetan egin dugun moduan zuen etxeetara proposamen azkarrak,
zaporetsuak eta osasuntsuak eramateko. Gustatuko litzaiguke noizbait zuentzat
errezeta hauek erabilgarriak izatea bazkari edo afari baterako. Gaurko
proposamenarekin indiar jatorriko sandwich bat ekartzen dizuegu, etxean
“Sandwicha lurrin hinduarekin” deitzen diogunari.
Errezeta hau benetan erraza da, eta behin baino gehiagotan afariak salbatu
dizkigula aitortu behar dugu. Prestakuntza aurrera eramateko, hurrengo osagaiak
erabiliko ditugu:
6 Naana ogia (edo pita)
300 g txikitutako oilasko-bularki
Arrautza bat
Uraza orri batzuk
Tipula
Curry koilarakada bat
½ pepino
Jogurt bat
Olioa
Gatza eta piperbeltza
Hasteko, tipula ondo txikituko dugu eta katilu batean jarriko dugu
txikitutako burlarkiarekin batera. Segidan arrautza, curry koilarakada bat,
gatza eta piperbeltza gehituko ditugu. Dena ondo nahastuko dugu eta gordeko
dugu.
Jarraian, pepinoa moztuko dugu xerretara eta ogiak txigortuko ditugu. Hau
eginda dagoenean, hanburgesak eratuko ditugu eta zartaginagatik pasatuko
ditugu. Azkenik, ogi bakoitza irekiko dugu eta onduta dauden uraza orri zati
batzuekin, pepino xerrekin eta hanburgesa batekin beteko ditugu.
Bukatzeko, menda orriak txikituko ditugu eta katilu txiki batean jarriko
ditugu jogurtarekin eta dena ondo nahastuko dugu.
Platera zerbitzatu baino lehen, jogurt koilarakada bat hanburgesaren
gainean barreiatuko dugu.
Zentzuetarako plazer bat da plater erraz hau.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario