2015-09-25

Sasoi perretxikoetako krema


Uda doa eta berarekin batera gure azal beltzaranaren kolorea eta guri hainbeste gustatzen zaigun eguzkia eramaten ditu, sasoiaren lehen hotzekin utziz. Horregatik, udazken sukaldaritzarekin eta bere plater epelekin hasteko unea heldu da.

Udazkena perretxiko-sasoia dela aprobetxatuz, zopa (edo krema) erraz eta zaporetsua batean pentsatu dugu zuentzat, hau da, “Sasoi perretxikoetako krema”.

Errezeta hau egiteko, hurrengo osagaiak erabiliko ditugu:

300 g sasoiko perretxiko
Oilasko etxeko saldaren litro bat (edo brikako salda)
Tipula erdi
Baratxuri atal bat
50 ml esne-gain
Gatza
Piperbeltza

Errezeta hau oso erraza da eta bere azkeneko emaitza oso ikusgarria, baita lehen udazken-hotz hauetarako oso aproposa izateaz gain.

Hasteko, eltze bat jarriko dugu sutan olio-zorrotada batekin eta, beroa dagoenean, tipula moztuta gehituko dugu. Behin tipula kristalizatua dagoenean perretxikoak gehituko ditugu eta batzuei 10 minutu utziko ditugu su ertainetara.

Denbora honetan pasatuta salda gehituko dugu, eltzea estaliko dugu eta su leunean utziko dugu 20 minutuz.

Segidan, salda eta perretxikoak irabiatuko ditugu esku irabiagailua pasatuz, krema fina lortu arte. Eginda dagoenean, esne-krema gehituko dugu eta 10 minutuz utziko dugu estalita su leunetara noizean behin eraginez.

Eta eginda! Dena prest dago aurkezteko eta krema bikain bat dastatzeko.

Sasoi perretxikoetako krema


On egin!!

No hay comentarios: