Bai, anana zerbait “epelarekin” batera konbinatzea arraroa izan daiteke,
are gehiago eta entsalada bati buruz hitz egiten baldin badugu, baina badakizue
gehienetan gauza guztiak azalpen bat daukatela. Hori dela eta, guk azalpen hori
errezeta honi esker emango dizuegu.
Ondo dakizuenez, etxean entsaladak asko gustatzen zaizkigu afaltzeko, baina
noski, beti zerbait desberdina egiten saiatzekotan. Gaurko errezeta hurrengo
izenarekin bataiatu dugu: “Anana carpaccioko entsalada epela”.
Bi pertsonentzako, hurrengo osagaiak erabiliko ditugu:
150 g hainbat uraza tipo
2 xerra ahuntz edo ardi errulo
90 g anana
2 entsalada tomate
2 ogiko molde xerra
Oliba olio birjina
Gatza
Entsalada hau nahiko erraza da, baina guri asko gustatzen zaigu eta
sarritan prestatzen dugu afaltzeko.
Hasteko, tomatea garbituko dugu segidan xerretara mozteko (oso finak,
milimetro pare batekoak ahal izatekotan) eta platereko oinarrian jarriko
ditugu. Tomateen gainean uraza orri batzuk banatuko ditugu gutxi gorabehera kantitatearen erdia).
Ondoren, ananarekin gauza bera egingo dugu. Hau da, ananari azala eta
bihotza kenduko dizkiogu, baita ananaren haragian gera daiteken begiak ere bai.
Gau egin eta gero, anana xerretara moztuko dugu (oso finak izan behar dira ere
bai, milimetro pare batekoak ahal baldin badugu), geroago xerra horiek urazaren
gainetik banatuz.
Azken-aurreko pausoa entsaladako parte epela prestatzea izango da. Hori
egiteko, olio ugari jarriko dugu zartagin batean berotzeko. Bitartean, ogi
xerra bakoitza moztuko dugu hurrengo moduan: alde bakoitzeko tira bat moztuko
duzue (gutxi gorabehera zentimetro batekoa) bost ogi zati lortuz, hau da, karratu
handi bat eta lau makila lortuz. Olioa beroa dagoenean ogia frijituko dugu ondo
urreztatu arte eta, momentu horretan, paper xurgatzailean ipiniko dugu soberan
dagoen olioa kentzeko.
Azkenik, ahuntz edo ardi gazta xerrak frijituko ditugu minutu batez alde
bakoitzetik.
Azkenik platera aurkeztuko dugu. Guri horrela geratu zitzaigun:
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario