2013-06-29

Lau gazta quiche



Nire jabeek “Quiche lorraine”ren errezetarekin topo egin zutenean, aldaketa gutxirekin oinarri berean hainbat errezeta prestatzea posiblea zela ikusi zuten, adibidez “Izokin eta porru quiche” edo “Kuiatxo eta Brie gazta quiche”.

Gaur errezeta honetako bertsio berri bat dakart, gazta birziklatzearen emaitzaren ondorioz sortutako quiche bat edo, nire jabeek bataiatu zuten bezala: “Lau gazta quiche”.

Errezeta hau egiteko, nire jabeek hurrengo osagaiak erabili zituzten:

Hostorezko - masa disko bat
2 Arrautza
200 ml. Esne-gain
Gazta zatitxoak (Brie, Ahuntz erruloa, Parmako gazta, Idiazabal)
Olioa
Gatza

Ezer baino lehen, aurretik labea 200 gradutara berotu behar duzue. Berotzen den bitartean, labeko molde biribil bat hartuko duzue. Hartan hostorezko masa diskoa ipiniko duzue eta, hori eginda daukazuenean, hostorezko masa sardexkarekin zulatuko duzue.

Hori eginda daukazuenean, gazta zatitxoak ondo txikituko dituzue eta hostoreagatik banatuko dituzue. Bitartean, zartagin bat jarriko duzue su moteletara eta esne-gaina gehituko duzue, eta minutu pare bat egosiz utziko duzue.

Bitartean, katilu batean arrautzak irabiatuko dituzue tortilla bat prestatu nahi dugunean egiten dugun moduan. Irabiatuak daudenean, zartaginaren edukia gehituko duzue, guztia pixkatxo bat nahasten.

Dena ondo dagoenean nahasita, moldea beteko duzue katiluaren edukia.

Azkenean, labean egosiko duzue orea (25 minutu, gutxi gora behera, 180º-tara).

Nire jabeek horrela aurkeztu zuten quichea, caprese entsalada batekin batera:



Oso ona zegoen!! Zatitxo bat nahi duzue?

No hay comentarios: