2012-08-09

Polboroi zuriak


Hmmm!! Gaurko errezetarekin, blog honek munduko errezeten bilduma txiki baten antza izango du, bertan errezeta italiarrak, hainbat jatetxe mota, eta, gaurtik aurrera, postre mexikar bat topatzea erraza delako.

Bai, badakit, arraroa da, baina horrela dira nire jabe maiteak... aurreko egunean afari tematiko bat prestatzea erabaki zuten eta gaur, nik, egun horretan jan zituzten postreak, hemen azalduko dizkizuet.

Errezeta internetetik aurkitu zuten, eta honen izena honako hau da: "Polboroi zuriak".

Zortzi polboroi egiteko, nire jabeek hurrengo osagaiak erabili zituzten:

140 g. arto-irina (“Maicena”)
170 g. irina
120 g. gatzik gabeko gurina
100 g. azukrea
Limoi-birrindura

Bol handi batean, osagai guztiak ipiniko dituzue eta, eskuekin (Kontuz! Orea makina batekin prestatzea ez du balio!!) nahasketa egiten hasiko zarete indarrarekin, baita pazientziarekin ere (ikusi nuenaren arabera, pazientzia handiarekin gainera, meh meh meh!!).

Nahasketa bukatuta egongo da osagaiak bereiztea ezinezkoa denean, edo orea hautseko gazta antzeko itxura duenean. Nire jabeei nahasketa horrela geratu zitzaien:



Ez da zaila ezta? Beno, bakarrik bi pauso falta zaizkizue: polboroiei forma ematea eta labekatzea.

Polboroiei forma emateko, nahaste esku bete bat hartuko duzue eta eskuekin, nahasketa presionatu beharko duzue pixkanaka-pixkanaka eta kontu handiz, orea lehorra delako eta oso erraz apurtzen da. Kroketoi baten itxura (edo antzeko zerbait) lortu beharko duzue.

Hori lortzen duzuenean, polboroiak labean sartu beharko dituzue, baina hau egin baino lehen labea berotu behar izango duzue 200 gradutara. Bero dagoenean, polboroiak sartuko dituzue eta tenperatura jaitsiko duzue 180 gradutara, 25 minututan zehar horrela utziz.

Azken gomendio bat: polboroiak labeko erretilutik kendu baino lehen pixka bat hozten utzi, polboroiak oso bigunak direlako bero daudenean eta oso erraz apurtzen dira.

Guztia egina dagoenean, polboroi zuriek honako itxura izango dute:



Gogorrak, gozoak, .... desberdinak eta, entzun nuenaren arabera oso originalak.

No hay comentarios: