2013-11-23

Ilargi erdiak bananekin eta txokolatearekin


Aspalditik gozoki erraz baten errezeta azaltzeko asmoa geneukagun baina, noski, guztion gustukoa izan behar zen. Pasa den asteburuan aurkitu genuen postre hau, beraz, proposatuko dizuegu naiz eta kafearekin batera jateko soilik izan.

“Ilargi erdiak bananekin eta txokolatearekin” nahi dituzue? Oso erraz prestatzen dira, ikusiko duzuen moduan.

Erabilitako osagaiak hurrengoak dira:

Olata txikiak pakete bat
Arrautza bat
2 banana
Urtzeko txokolate tableta erdi bat edo igurtzeko txokolatea (guk Nutella erabiltzen dugu)*



Errezeta hau imajinatu ahal duzuen bezain erraza da, baina beno, dena ez ezazue nahastu hasiera hasieratik mesedez ... ez da hain erraza.

Egingo dugun lehendabiziko gauza bi platanoak zuritzea da, edukia segidan bol batean sartuz. Jarraian, txikituko ditugu sardexka batekin pure baten antza duen zerbait lortu arte.

Ondoren, olatak banan-banan hartuko ditugu eta bere barnea igurtziko dugu txokolatearekin (edo txokolate txirbilak ipiniko ditugu, desegiteko txokolatea aukeratzekotan) eta, bere gainean, banana koilarakada bat zabalduko dugu. Jarraian, olata tolestuko dugu bere muturrak elkartuz barnean daukaten airea kentzeko, eta sardexka baten laguntzarekin itxiko ditugu.

Prozesu hau egiten ari garen bitartean, labea 180 gradutara berotzera jarriko dugu. Olata guztiak itxita daudenean eta labea berotua dagoenean, olatak arrautza erabiliz pintatuko ditugu, labean sartuz 15 minutuz.

Eta hau emaitza posible bat da:



On egin!!

*Oharra: Nahiz eta gure kasuan olatak prestatu proposatzen ditugun txokolatearen bi aukerak erabiliz, lortu nahi duzuen gozotasun mailaren arabera aukeratzea gomendatzen dizuegu. Hau da, Nutella erabiltzekotan azkenean lortuko duzuen emaitza goxoagoa izango da baina, gure aukera desegiteko txokolatea erabiltzea baldin bada, zaporea garratzagoa izango da.

No hay comentarios: