Azkenaldi honetan
eguraldi ona iristen ari da (edo gutxienez, horrek dirudi). Horregatik, gaur
entsalada bat proposatzen dizuet, (sendoa, hori bai), hara, entsalada berezi
bat afari batean lagunekin gozatzeko.
Entsalada hau epela
da eta nire jabe maiteek izen deskribatzaile bat ipini zioten: “Olagarro
entsalada”.
Oso, oso erraza
da. Begira ezazue, hurrengo osagaiak lau pertsonentzako behar dira:
Olagarro bat
(tamaina ertaina – 800 gr gutxi gora behera)
2 patata
Entsalada
askotariko poltsa bat
Tipulin bat
Piper berde erdia
Piper gorri erdia
Olioa
Ozpina
Gatza
Piperrauts
Entsalada hau oso
erraza da, bakarrik urrats zail bat dauka, olagarroa prestatzea.
Nire jabeek
trikimailu bat daukate olagarro biguna prestatzeko. Trikimailu erraza da:
olagarroa garbitu ondoren izoztea, gero, noski, hura prestatu baino lehen,
desizoztu beharko duzue, hozkailutik aterako duzue 6 edo 7 ordu prestatu baino
lehen… hori da, indarkeria gabe (sukaldari batzuen arabera, ostikada batzuk
eman dizkiote olagarroari, baina hori niri ez zait gustatzen).
Hasteko,
ozpin-olio bat prestatuko duzue. Hori egiteko, tipula eta piperrak txikituko
dituzue. Dena txikituta dagoenean, bol batean jarriko duzue gatz apur batekin,
eta olioarekin estaliko duzue. Azkenean, ozpina zorrotada bat botako duzue.
Jarraian, presio
eltze bat ur askorekin sutan ipiniko duzue. Ura irakite puntura heltzen denean,
olagarroa sartuko duzue hiru aldiz (sartu eta atera, olagarroa “sustatzeko”)
eta, azkenik, barruan utziko duzue gatza pixka batekin eta patatekin. Eltzea
itxi ezazue eta sutan utziko duzue 10 minutuz, eltzetik lurruna irteten hasi
arte.
Patatak eta
olagarroa eltzetik kenduko dituzue eta patatak xerra lodietan moztuko dituzue, platerean
ipintzen piperrauts pixka batekin. Plateren erdialdean entsalada ipiniko duzue eta
olagarroa zati txikietan moztuta. Azkenik, apaila ezazue ozpin-olioarekin.
Eta, hau da haiek
lortu zuten emaitza:
Zer iruditzen
zaituzte?
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario