2013-05-31

Espageti beltzak izokin ketu kremarekin eta ganbekin

Aurreko egunean etxean gozatu nuen. Oraindik biboteak berriz milikatzen ari naiz!! Nire jabeek pastako plater berezi bat prestatu zuten... pasta beltza, izokin ketua.... buahh!!

Pare horrek plater hau izen honekin bataiatu zuten: “Espageti beltzak izokin ketu kremarekin eta ganbekin”.

Errezeta hau prestatzea oso erraza da. Hurrengo osagaiak erabili zituzten (bi pertsonentzat):

200 g. espageti (beltzak)
150 g. izokin ketua
125 ml. esnegaina
6 ganbak (edo otarrainxkak)
Ereinotz hosto bat
Gatza
Olioa
Piperbeltza

Eltze batean ura, gatza eta ereinotz hostoa jarriko dituzue eta, gero, eltzea sutan ipiniko duzue irakiten hasi arte. Memento horretan pasta gehituko duzue eta gutxi gora behera 10 minutuz egosten utziko duzue.

Bitartean, izokin ketua moztuko duzue eta ganbak garbituko duzue (oskola, burua eta hankak gabe). Hori egina dagoenean, zartagin bat jarriko duzue sutan olio koilarakada batekin eta, beroa dagoenean, ganbak gehituko dituzue gatza eta piperbeltz pixka batekin. Minutu pare batez prestatuko dituzue, baztertzen amaituta dagoen bezain laster.

Ganbak prestatzeko zartaginean, esne krema gehituko duzue eta minutu pare batez prestatuko sutan izango duzue. Ondoren, esne krema jarriko duzue irabiagailuaren ontzian eta izokin ketua gehituko duzue, guztia ondo irabiatuz krema homogeneo bat lortu arte.

Ia, ia platera prestatua daukagu, bakarrik aurkeztea falta zaigu, eta hori egiteko, nire jabeek egin zutena proposatzen dizuet:



Gustatzen zaizue? Zaporea... askoz hobeagoa da.

On egin!!



Trikimailu txiki bat: krema hotz geratzen bada, bero dezakezue arazorik gabe ;)

No hay comentarios: