2013-03-10

Arrautza eta irinetatik pasatutako “Camembert” gazta triangeluak

Batzuetan, nire jabe maiteek denbora pilo bat pasatzen dute sukaldean plater arrunt bat prestatzeko. Gaur azalduko dizuedan errezeta ez da hauetako egoera bat, baizik eta aurkakoa. Azkarra izateaz gain, oso erakargarria da gainera.

Gaztako amoranteak baldin bazarete eta gauza berriak probatzea gustatzen bazaizue, konbentzituta nago errezeta honek asko gustatuko zaizuela. Nire jabeek “Arrautza eta irinetatik pasatutako “Camembert” gazta triangeluak” izena jarri zioten errezeta honi.

Oso erraza da, eta gainera, bakarrik hurrengo osagaiak erabili beharko dituzue:

Camembert gazta kutxa bat
Arrautza bat
Ogi arraspatua
Olioa
Gatza

Osagai hauekin, irudimenari gutxi uzten zaituztet, ezta? Meh meh meh!!

Beno, hasteko, bol txiki batean, arrautza bat krakatuko duzue eta gatza apur bat gehituko duzue, guztia ondo irabiatuz. Gero, plater batean ogi arraspatuko kantitate eskuzabala ipiniko duzue.

Segidan, “Camembert” gaztaren zatitxo bat hartuko duzue eta arrautzagatik pasatuko duzue eta, ondoren, ogi arraspatuagatik. Urrats hau bi aldiz egingo duzue, gazta zatitxo bakoitzerako.

Prestatu dituzue zatitxo guztiak? Bakarrik gazta zatiak frijitzea falta zaizue. Hau egiteko zartagin bat ipiniko duzue su sendotara olio kantitate eskuzabalarekin. Olioa beroa dagoenean, gazta zatiak jarriko dituzue zartaginean eta alde bakoitzeko urreztatuko dituzue.

Sutatik ateratzen dituzuenean, paper xurgatzailearen gainean jarriko dituzue.

Azkenik, bakarrik falta izango da platera aurkeztea. Nik marmelada pixka bat erabiltzea gomendatzen dizuet. Nire jabeei horrela geratu zitzaien:

Hau da emaitza


On egin!!

No hay comentarios: