2012-11-24

Dardos saria

Esaten dutenaren arabera, ez daude bi hiru egon gabe!! Aurreko egunean nire hirugarren saria (edo esker ona) jaso izan nuen, oraingo honetan Araek (“Aliño con cariño” blogaren arduraduna) eman dit. Mila esker!! Benetan, asko eskertzen dizut!!

Hau da saria:





Oraingo honetan, arauak honako hauek dira:

  • Sariaren irudia blogan sartu (goian daukazue, meh meh meh!!)

  • Saria eman dizun pertsona aipatu (nik jada egin dut… meh meh meh)
  • 20 blog edo web-orrialde aukeratu.


  • Hemen daukazue nire zerrenda:



    2012-11-16

    Patata tortilla hostore-gabardinarekin


    Errezeta guztiak ez ditut aurkitzen modu berean. Oraingo honetan, Olgaren blogatik nabigatzen nengoen bitartean zerbait berezi ikusi nuen… patata tortilla  berezi bat zen. Lehen begirada eman nionean liluratuta geratu nintzen eta nire jabeei azaldu nienean haien begiak plater bat bezain handiak ipini ziren.

    Argi eta garbi dago, nire jabeek tortilla hau egitea erabaki zuten. Errezeta honi “patata tortilla hostore-gabardinarekin” deitzea erabaki zuten nire jabeek.

    Tortilla hau egiteko, haiek hurrengo osagaiak erabili zituzten:

    2 Hostorezko masa (disko baten forma duena)
    4 Arrautza
    3 Patata ertainak
    ½ Tipula (bakoitzaren arabera)
    Esne koilarakada bat
    Gatza
    Olioa

    Ezer baino lehen, labea 200 gradutara berotu beharko duzue. Berotzen den bitartean, labeko molde biribil bat hartuko duzue eta, hemen bertan, hostorezko masa bat ipiniko duzue.

    Hurrengo pausuan, patatak lumatu eta moztuko dituzue karratutxoetan. Segidan, zartagin bat olio askorekin ipiniko duzue su gogorrean, olioa berotu behar baita. Olioa tenperatura altua lortu duenean, sua jaitsiko duzue eta patatak zartaginera botako dituzue, pixkanaka - pixkanaka egosteko.

    Patatak egosten diren bitartean, tipula moztuko duzue eta, minutu batzuk pasa eta gero, zartaginean sartuko duzue, patatekin batera.

    Bitartean, arrautzak bol batean irabiatuko dituzue, gatz pixka bat gehituz. Patatak prest daudenean, hau da, eginak, baina bigunak (ezin dute krazka egin), eta tipula karamelatua, guztia arrautzak dauden katiluan sartuko duzue, guztia segidan irabiatuz.




    Jarraian, lehen pausuan aipatu dugun moldea hartuko duzue (bai, hostorezko masa ipinita daukana) eta bolaren edukia barruan botako duzue, guztia ondo zabalduz hostorearen gainean. Hori eginda daukazuenean, beste hostorezko masa bat zabalduko duzue moldearen gainean eta eskuekin itxiko duzue hostorezko masa bat bestearekin.

    Bakarrik gauza bat falta zaizue, patata tortilla labean sartzea (labea aurretik berotu eta gero, noski). Patata tortilla 25 minutu egon behar da labean, 180 gradutara ipinita.

    Argazki honetan ikusi dezakezue lortutako emaitza:




    On egin!!

    2012-11-14

    Versatile blogger Award



    4 urte pasatu dira blog hau idazten hasi nintzenetik, eta, begira ezazue, azken hilabetean sari pare bat eman dizkidate (edo, gutxienez, katutxo polit honetan pentsatu dute, meh meh meh!) .

    Bai, oraingo honetan “Versatile blogger Award” saria eman didate, eta ilusio galanta egin dit, benetan. Horregatik, nire eskerrak eman nahi dizkiot Martari, “¿En tu cocina o en la mía?” esparruaren arduraduna. Mila esker Marta!
     
    Hemen daukazue jaso dudan saria. Polita, ezta? :P


    Eta, noski, gure txoko txikiei (maitasun osoz idazten ditugun blogak) zabaltzen laguntzeko, hurrengo zerrendan ikusi ahal dituzuen 15 blog hauei saritzeko erabakia hartu dut:
    Goiz arte!!