2012-07-12

Uda entsalada freskoa pastarekin


Miauu!!

Nahiz eta arraroa izan, blog hau idazten hasi nintzenetik katuen azkartasuna noraino heldu dezakeen erakusteko, uste dut ez dizuedala inoiz aurkeztu entsalada baten errezeta. Eta hau benetan bitxia iruditzen zait, nire jabeen etxean sarritan entsaladak jaten direlako eta, horretaz gain, hauen itxura benetan ikaragarria izaten da normalean.

Atzo gauean, bikote ipurterre hori entsalada berri bat prestatu zuten, nire arreta deituz egin zuten aurkezpen originalagatik, baita ere erabilitako onkailuagatik. Hau guztia jakinda, uste dut plater honetarako izanik egokiena “Uda entsalada freskoa pastarekin” dela.

Haiek erabili zituzten osagaiak (bi pertsonentzako) honako hauek izan ziren

Entsalada prestatzeko

·         50 gr. Rukula  
·         50 gr. Kanonigo
·      110 gr. “penne rigate” pasta (beste batzuk gehiago gustatzen bazaizkizue, erabili ahal dituzue inongo arazorik gabe)
·         50 gr. Ahuntz gazta (adibidez, ahuntz erruloa)
·         Urdaiazpiko iberikoko xerra bat
·         Entsalada tomate bat
·         8 “Cherry” tomate
·         12 koipatsu (gaztelaniaz, “picatostes”)
·         12 almendra zurituak

Onkailua prestatzeko

·         Menda (lau orri gutxi gora behera)
·         Limoi bat
·         Oliba olio birjina
·         Gatza

Zelako osagai piloa, ez? Ba lasai egon, zeren nahiz eta hainbeste osagai erabili, errezeta hau oso erraza da.

Lehendabizi, erabiliko ditugun belarrak garbitu behar dituzue, gero minutu batzuk xukatzen utziz ur guztia desagertu arte. Egina dagoenean, erabili nahi dituzuen plateretan belarrak ipini.

Geroago, entsalada tomatea eta “cherry” tomateak garbitu behar izango dituzue. Tomate handia garbitu eta zuritu behar duzue, geroago kubo txikietan moztuz. Azken pausu hau ez da beharrezkoa “cherry” tomateen kasuan.

Hurengo pausua ontzi batean ura gatzarekin irakitera ipintzea izango da, eta ura bere puntura heltzen denean pasta sartuko duzue, hamar minutuz egosten uzten. Denbora hau pasatzen denean, pasta uretatik kendu beharko duzue, ur hotzetik pasatuz egoste prozesua mozteko. Amaitu baino lehen, gogora ezazue pasta ere xukatzen utzi behar duzuela.

Mortero batean, almendra zurituak sartuko dituzue, poliki-poliki txikituz. Hau lortzen duzuenean, koipetsuak gehituko dituzue, almendrekin batera txikituz. Txikitzen gaudenez, aprobetxatu dezakezue tarte hau urdaiazpiko xerra oso zati txiki eta fin-finetan mozteko.

Azkenik, onkailua prestatzeko, limoi baten zukua atera behar duzue eta, hau egina dagoenean, olioa gehituko duzue, limoi zukuaren kopurua bikoiztuz.Horretaz gain, bi atximurkada handi gatz gehitu behar dituzue, baita menda orriak ere zati txikitan moztuak. Osagai hauek guztiak ondo nahastea gomendagarria da.

Baietz erraza dela? Ba orain bakarrik falta zaizue plateraren aurkezpena prestatzea. Horretarako, belarren gainean almendra eta koipatsu txikituak banatuko dituzue, baita tomate kuboak, pasta eta urdaiazpiko iberikoa ere. Osagai hauek inguratuz, “cherry” tomateak erditik moztuta eta ahuntz gazta karratuetan zatituta banatuko dituzue.

Azken pausua, nola ez, entsaladari lehen prestatu dugun onkailua botatzea izango da, eta, hau eginda, honako emaitza lortzea posible izango da:



Entzun eta ikusi nuenaren arabera, zaporeen artean dagoen kontrastea benetan ikaragarria da, freskoa eta indarrarekin. Gomendagarria erabat gau bero hauetarako. Animatzen zarete?

  

No hay comentarios: