Inbidia? Ba ez pentsa, beno agian, pixka bat bai... Izan ere, aurten nire jabeek bi ihesaldi antolatu dituzte: pasa den uztailean Madrilera joan ziren, eta abuztu honetan hegazkina hartu zuten eta Sevillaraino joan ziren turismoa egiteko asmoarekin. Baina zelako aurpegia daukaten!! Eta niri zergatik ez naute eramaten inora? Mundua ezagutzeko eskubidea dudala uste dut nik!! Hau berriro egiten baldin badute, haien aurpegia marratzeko beharra izango dut, meh meh meh!
Beno, harira. Hasieran, ihesaldi bat behar zutela aurten opor gutxi edukiko zituztelako esan zuten. Horretaz gain, eskaintza berezia aurkitu zutela adierazi zuten beste aitzaki bat izateko eta, bitartean, nik guztia interes handiarekin ikertu nuen nire mendekua ahalik eta hoberen prestatzeko... Baina azkenik, beti bezala, haiek bidaiatzera joan ziren, eta etxeko katutxo maitagarria (hau da, ni) etxean, pintxorik gabe geratu nintzen.
Azkenean Sevillara joan ziren ostiral batean eta igandean etxera bueltatu ziren eta, nahiz eta bi egun bakarrik egon, nire ustez primeran ibili ziren.
Baina beno, txoko hau sukaldaritzari buruzkoa da, ezta? Orduan, ez dizuet esango ezer monumentuei buruz, ez. Hemen egingo dudana izango da bueltatxo bat ematea haiek Sevillan ezagutu dituzten lauzpabost sukaldeengatik, honako hauek aipagarrienak izanik.
“Bodega Santa Cruz”
Rodrigo Caro kalea, 1
41004 Sevilla
Pintoreskoa, betikoa, andaluziar-giroarekin... zer gehiago? Ah! Bai, primeran jan zuten nire jabeek... solomoa whiskira, ezkur-urdaiazpikoa, “montadito de pringá”, alberjinia eztiarekin, haragi gisatua eta askoz gehiago (eta gehienak 2 euro eta erdiren truke). Hori bai, dena primeran zegoen, gainera jatetxean giro berezi bat jariatzen da zerbitzariengatik, altzariengatik… Eta kontuak ateratzeko daukaten sistema ere bitxia da, tabernako barran klarion batekin idazten dutelako bezero bakoitzak ordaindu behar duen zenbatekoa. Egia esateko, nahitaezkoa da!!
“Restaurante La Almiranta”
Almirantazgo kalea, 2
41001 Sevilla
Jatetxe hau Sevillaren erdi aldean kokatuta dago, katedralaren aurrean hain zuzen ere. Lekuak ustekabean harrapatu zituen, Sevilla bezain beroa eta atsegina delako baina bere giroa modernoagoa da. Primeran jan zuten: etxeko kroketak, entsalada, masail apailatuta, frijituak, ahuntz gazta konfitura berezi batekin… eta ez dakit zer gehiago, baina dena oso ondo prestatuta eta oso ondo aurkeztuta zegoela dirudite nire jabeek. Sevillara joaten bazarete, zalantzarik gabe jatetxe hau aukera ona da bazkaltzeko.
“La moderna”
Mateos Gago kalea, 7
41004 Sevilla
Santa Cruz auzoaren sarbidean dago, baina beno, agian arrasto hau ez dago oso argi, Mateos Gago kalean jatetxe pilo bat topatu dezakegulako, gehienak turistarantz orientatuak eta “La moderna” jatetxea bidearen erdialdean dago, agian ez da turistentzat baina bertakoentzat ezta ere. Nire jabeek nahiko ondo jan zuten jatetxean. Agian, jatetxearen arazo handiena zerbitzariak dira, motelak direlako eta batzuetan pixka bat haserrekorrak baita.
“Bar Santa Ana”
Pureza kalea, 82
41010 Sevilla
Trianaren bihotzean kokatuta dago. Taberna pintoreskoa da, betikoa. Gainera, zelako tapak prestatzen dituzte, buah! Primeran daude. Nire jabeek oilasko tantak eta urdaiazpikoa frogatu zituzten (eta noski, bakoitza bere garagardoarekin), eta dena, 6 euroren truke. Benetan, Trianara joaten bazarete, taberna hau erabat gomendagarria da.
“Bodega Belmonte”
Mateos Gago kalea, 24
41004 Sevilla
Frogatu zituzten taberna guztietatik, hau eskasena da, alde handiarekin gainera. Argi eta garbi, leku hau turismora orientatua dago… menua ingelesera itzulita daukate, zerbitzariak oso motelak izan ziren eta gainera, janaria ez zegoen goxoa (gazpatxo poteduna, eta zezen buztana… Azken plater honen zaporea nahiko txarra zela uste dute nire jabeek). Bakarrik gauza bitxi bat dauka jatetxe honek, komunen apainketa benetan nazkagarria dela (hormak toreatzaileen argazkiaz beterik daude). Haien arabera, ezinbestekoa ez da. Horregatik, nire gomendioa da leku honetara ez joatea.
Beno, ziur nago jatetxe hauek ez direla bakarrak, baina Sevillara joaten bazarete, gutxienez jatetxe batzuk edukiko dituzue zorroan ondo eta merke jateko, ezta?
Beno, harira. Hasieran, ihesaldi bat behar zutela aurten opor gutxi edukiko zituztelako esan zuten. Horretaz gain, eskaintza berezia aurkitu zutela adierazi zuten beste aitzaki bat izateko eta, bitartean, nik guztia interes handiarekin ikertu nuen nire mendekua ahalik eta hoberen prestatzeko... Baina azkenik, beti bezala, haiek bidaiatzera joan ziren, eta etxeko katutxo maitagarria (hau da, ni) etxean, pintxorik gabe geratu nintzen.
Azkenean Sevillara joan ziren ostiral batean eta igandean etxera bueltatu ziren eta, nahiz eta bi egun bakarrik egon, nire ustez primeran ibili ziren.
Baina beno, txoko hau sukaldaritzari buruzkoa da, ezta? Orduan, ez dizuet esango ezer monumentuei buruz, ez. Hemen egingo dudana izango da bueltatxo bat ematea haiek Sevillan ezagutu dituzten lauzpabost sukaldeengatik, honako hauek aipagarrienak izanik.
“Bodega Santa Cruz”
Rodrigo Caro kalea, 1
41004 Sevilla
Pintoreskoa, betikoa, andaluziar-giroarekin... zer gehiago? Ah! Bai, primeran jan zuten nire jabeek... solomoa whiskira, ezkur-urdaiazpikoa, “montadito de pringá”, alberjinia eztiarekin, haragi gisatua eta askoz gehiago (eta gehienak 2 euro eta erdiren truke). Hori bai, dena primeran zegoen, gainera jatetxean giro berezi bat jariatzen da zerbitzariengatik, altzariengatik… Eta kontuak ateratzeko daukaten sistema ere bitxia da, tabernako barran klarion batekin idazten dutelako bezero bakoitzak ordaindu behar duen zenbatekoa. Egia esateko, nahitaezkoa da!!
“Restaurante La Almiranta”
Almirantazgo kalea, 2
41001 Sevilla
Jatetxe hau Sevillaren erdi aldean kokatuta dago, katedralaren aurrean hain zuzen ere. Lekuak ustekabean harrapatu zituen, Sevilla bezain beroa eta atsegina delako baina bere giroa modernoagoa da. Primeran jan zuten: etxeko kroketak, entsalada, masail apailatuta, frijituak, ahuntz gazta konfitura berezi batekin… eta ez dakit zer gehiago, baina dena oso ondo prestatuta eta oso ondo aurkeztuta zegoela dirudite nire jabeek. Sevillara joaten bazarete, zalantzarik gabe jatetxe hau aukera ona da bazkaltzeko.
“La moderna”
Mateos Gago kalea, 7
41004 Sevilla
Santa Cruz auzoaren sarbidean dago, baina beno, agian arrasto hau ez dago oso argi, Mateos Gago kalean jatetxe pilo bat topatu dezakegulako, gehienak turistarantz orientatuak eta “La moderna” jatetxea bidearen erdialdean dago, agian ez da turistentzat baina bertakoentzat ezta ere. Nire jabeek nahiko ondo jan zuten jatetxean. Agian, jatetxearen arazo handiena zerbitzariak dira, motelak direlako eta batzuetan pixka bat haserrekorrak baita.
“Bar Santa Ana”
Pureza kalea, 82
41010 Sevilla
Trianaren bihotzean kokatuta dago. Taberna pintoreskoa da, betikoa. Gainera, zelako tapak prestatzen dituzte, buah! Primeran daude. Nire jabeek oilasko tantak eta urdaiazpikoa frogatu zituzten (eta noski, bakoitza bere garagardoarekin), eta dena, 6 euroren truke. Benetan, Trianara joaten bazarete, taberna hau erabat gomendagarria da.
“Bodega Belmonte”
Mateos Gago kalea, 24
41004 Sevilla
Frogatu zituzten taberna guztietatik, hau eskasena da, alde handiarekin gainera. Argi eta garbi, leku hau turismora orientatua dago… menua ingelesera itzulita daukate, zerbitzariak oso motelak izan ziren eta gainera, janaria ez zegoen goxoa (gazpatxo poteduna, eta zezen buztana… Azken plater honen zaporea nahiko txarra zela uste dute nire jabeek). Bakarrik gauza bitxi bat dauka jatetxe honek, komunen apainketa benetan nazkagarria dela (hormak toreatzaileen argazkiaz beterik daude). Haien arabera, ezinbestekoa ez da. Horregatik, nire gomendioa da leku honetara ez joatea.
Beno, ziur nago jatetxe hauek ez direla bakarrak, baina Sevillara joaten bazarete, gutxienez jatetxe batzuk edukiko dituzue zorroan ondo eta merke jateko, ezta?
No hay comentarios:
Publicar un comentario