Gaur errezeta erraz, osasuntsu eta azkar bat ekartzen dizuegu esparru txiki
honetara, afaltzeko ideala dena edo, aurkezpen dotoreago bat egitekotan, bazkari
berezi baten hasierako gisa izan daitekeena, “entsalada epela
foie-txirbilekin”.
Bi anoentzat hurrengo osagaiak erabiliko ditugu:
150 g hainbat uraza tipo
100 g Idiazabal gazta
50 g Fruitu lehor
20 g “foie” edo micuit
20 g mahaspasa
Patata ertain bat
Entsalada tomate bat (edo xerri tomate dozena bat)
Oliba olio birjina
Modenako Ozpina
Hasteko, osagai guztiak prestatuko ditugu. Horretarako, Idiazabal gazta
moztuko dugu kubo txikietara eta erreserbatuko ditugu. Gero, gauza bera egingo
dugu tomatearekin eta lehen egin dugun moduan, zatitxoak erreserbatuko ditugu.
Jarraian, patata egostera jarriko dugu azala kendu gabe eta eltzean 20
minutuz mantenduko dugu erabat irakituta egon arte (aukeratutako patataren
tamainaren arabera, minutu batzuk gehiago sutan mantentzea beharrezkoa izan
daiteke) eta hozten utziko dugu. Patata hotza dagoenean, azala baztertuko diogu
eta kubo txikietara moztuko dugu (tomatearen tamainaren bezalakoak gutxi
gorabehera) eta gordeko ditugu.
Osagai guztiak jada prestatu ditugunez, gure entsalada aurkeztea falta
izango zaigu bakarrik. Hau egiteko, entsalada erdia plater batean jarriko dugu,
eta segidan Idiazabal gaztako kubotxoak eta fruitu lehorrak gehituko ditugu.
Jarraian, moztutako tomateak, mahaspasak eta patata kubotxoak goitik
sakabanatuko ditugu.
Azkenik, micuit-a (foiea) entsaladaren gainean birrinduko dugu, segidan
Modenako ozpinarekin eta oliba olio birginarekin apailatuz.
Pixkatxo bat dastatzea atsegingo zenukete?
Entsalada epela foie-txirbilekin |
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario