2013-11-23

Ilargi erdiak bananekin eta txokolatearekin


Aspalditik gozoki erraz baten errezeta azaltzeko asmoa geneukagun baina, noski, guztion gustukoa izan behar zen. Pasa den asteburuan aurkitu genuen postre hau, beraz, proposatuko dizuegu naiz eta kafearekin batera jateko soilik izan.

“Ilargi erdiak bananekin eta txokolatearekin” nahi dituzue? Oso erraz prestatzen dira, ikusiko duzuen moduan.

Erabilitako osagaiak hurrengoak dira:

Olata txikiak pakete bat
Arrautza bat
2 banana
Urtzeko txokolate tableta erdi bat edo igurtzeko txokolatea (guk Nutella erabiltzen dugu)*



Errezeta hau imajinatu ahal duzuen bezain erraza da, baina beno, dena ez ezazue nahastu hasiera hasieratik mesedez ... ez da hain erraza.

Egingo dugun lehendabiziko gauza bi platanoak zuritzea da, edukia segidan bol batean sartuz. Jarraian, txikituko ditugu sardexka batekin pure baten antza duen zerbait lortu arte.

Ondoren, olatak banan-banan hartuko ditugu eta bere barnea igurtziko dugu txokolatearekin (edo txokolate txirbilak ipiniko ditugu, desegiteko txokolatea aukeratzekotan) eta, bere gainean, banana koilarakada bat zabalduko dugu. Jarraian, olata tolestuko dugu bere muturrak elkartuz barnean daukaten airea kentzeko, eta sardexka baten laguntzarekin itxiko ditugu.

Prozesu hau egiten ari garen bitartean, labea 180 gradutara berotzera jarriko dugu. Olata guztiak itxita daudenean eta labea berotua dagoenean, olatak arrautza erabiliz pintatuko ditugu, labean sartuz 15 minutuz.

Eta hau emaitza posible bat da:



On egin!!

*Oharra: Nahiz eta gure kasuan olatak prestatu proposatzen ditugun txokolatearen bi aukerak erabiliz, lortu nahi duzuen gozotasun mailaren arabera aukeratzea gomendatzen dizuegu. Hau da, Nutella erabiltzekotan azkenean lortuko duzuen emaitza goxoagoa izango da baina, gure aukera desegiteko txokolatea erabiltzea baldin bada, zaporea garratzagoa izango da.

2013-11-16

A Feira Olagarroa



Duela hilabete batzuk izugarri harritu ginen olagarro-entsalada bikain bat prestatuz. Asko gustatu zitzaigunez, olagarroarekin ikertzen jarraitzeko erabakia hartu genuen, berez "A Feira Olagarroa" prestatzeko erabakia hartu genuen.

Errezeta honek gure oinarrizko helburu guztiak betetzen ditu: erraza, osasuntsua eta zaporetsua da. Hori dela eta, zuen gustukoa izatea espero dugu.

Lau mahaikideentzat hurrengo osagaiak behar izango dituzue:

Olagarro bat (tamaina ertainekoa – 1kg gutxi gora behera)
4 patata
Tipula bat
Piperrauts
Olioa
Gatza

Jada badakizue olagarroa behin egosita, oso gogor gera daiteken animali bat dela. Hau konpontzeko sukaldari batzuek olagarroa behin eta berriz jotzeko teknika erabiltzen dute. Guri bortizkeria ez zaigu gustatzen, berez trikimailu erraz bat erabiltzen dugu: olagarroa garbitu ondoren izoztea, eta gero prestatzen hasi baino lehen, desizoztea hozkailutik ateratzen 6 edo 7 ordu prestatzen hasteko baino lehenago.

Desizoztutako olagarroekin, presio eltze bat ur askorekin sutan ipiniko duzue. Ura irakite puntura heltzen denean, olagarroa sartuko duzue hiru aldiz (sartu eta atera, olagarroa “sustatzeko”) eta, azkenik, barruan utziko duzue gatz pixka batekin, tipularekin eta patatekin. Eltzea itxi ezazue eta sutan utziko duzue 15 minutuz, eltzetik lurruna irteten hasi arte.

Denbora honetan pasatuta, patatak aterako dituzue, xerra lodietan moztuz eta platerako oinarritik banatuz. Jarrian, olagarroa aterako duzue eta zati txikietan moztuko duzue. Azkenik, apaila ezazue piperrautsekin eta olioarekin.

Hona hemen emaitza posible bat:



Zer iruditzen zaizue? Anoren bat gordetzen dizuegu prestatzen dugun hurrengo aldian?

On egin!!