2013-06-29

Lau gazta quiche



Nire jabeek “Quiche lorraine”ren errezetarekin topo egin zutenean, aldaketa gutxirekin oinarri berean hainbat errezeta prestatzea posiblea zela ikusi zuten, adibidez “Izokin eta porru quiche” edo “Kuiatxo eta Brie gazta quiche”.

Gaur errezeta honetako bertsio berri bat dakart, gazta birziklatzearen emaitzaren ondorioz sortutako quiche bat edo, nire jabeek bataiatu zuten bezala: “Lau gazta quiche”.

Errezeta hau egiteko, nire jabeek hurrengo osagaiak erabili zituzten:

Hostorezko - masa disko bat
2 Arrautza
200 ml. Esne-gain
Gazta zatitxoak (Brie, Ahuntz erruloa, Parmako gazta, Idiazabal)
Olioa
Gatza

Ezer baino lehen, aurretik labea 200 gradutara berotu behar duzue. Berotzen den bitartean, labeko molde biribil bat hartuko duzue. Hartan hostorezko masa diskoa ipiniko duzue eta, hori eginda daukazuenean, hostorezko masa sardexkarekin zulatuko duzue.

Hori eginda daukazuenean, gazta zatitxoak ondo txikituko dituzue eta hostoreagatik banatuko dituzue. Bitartean, zartagin bat jarriko duzue su moteletara eta esne-gaina gehituko duzue, eta minutu pare bat egosiz utziko duzue.

Bitartean, katilu batean arrautzak irabiatuko dituzue tortilla bat prestatu nahi dugunean egiten dugun moduan. Irabiatuak daudenean, zartaginaren edukia gehituko duzue, guztia pixkatxo bat nahasten.

Dena ondo dagoenean nahasita, moldea beteko duzue katiluaren edukia.

Azkenean, labean egosiko duzue orea (25 minutu, gutxi gora behera, 180º-tara).

Nire jabeek horrela aurkeztu zuten quichea, caprese entsalada batekin batera:



Oso ona zegoen!! Zatitxo bat nahi duzue?

2013-06-22

Arroz kroketak

Jada guztiok dakizue nire jabeei Italia (eta han prestatzen den janaria ere) asko gustatzen zaiela eta bere janaria asko gustatzen zaizkiela nire jabeei, beraz, errezeta hau aurkitu zutenean bota ziren, nik izokin onarekin egiten dudan bezala, meh meh meh!!

Arroz plater bat, aurkezpen originalarekin, azal karrakatsu batekin batera eta barnekoa usaintsua izanda... Nire jabeek “arroz kroketak” izena jarri zioten plater honi.

Errezeta hau egiteko, pare horrek hurrengo osagaiak erabili zituzten:

Arrain salda litro bat
250 gr arroza
250 gr bufala mozzarella (dadoetara moztuta)
25 ml esne gaina
Baratxuri atal bat
55 gr Parmako gazta (hautsean)
2 arrautza
Ogia hautsean
Gatza, piperbeltza eta olioa

Lehen eta behin salda on bat prestatuko duzue. Erositako bat erabil dezakezue edo zuek presta dezakezue (nire jabe maiteek egin zuten moduen). Haiek zapoko hezur batzuk erabili zituzten... sukaldeak oso usain ona zuen!!.

Bitartean, olio koilarakada pare bat jarriko dituzue eltze batean berotzera. Olioa beroa dagoenean baratxuri atala gehituko duzue eta minutu bat utziko duzue urreztatuz. Gero, arroza gehituko duzue eta frijituko duzue minutu batez. Ondoren, salda koilarakada handi bat gehituko duzue eta, “desagertzen” denean, operazioa errepikatuko duzue arroza egosita egon arte. Une horretan, esne gaina gehituko duzue eta ondo nahastuko duzue.

Hori eginda daukazuenean, sutan dagoen eltzea handik kenduko duzue, gazta parmatarra gehituko duzue eta gazta eta piperra botako dituzue. Azkenik, arroza zabalduko duzue erretilu batean eta han utziko duzue erabat hoztu arte.



Arroza hotza dagoenean, har ezazue koilara batekin, mozzarella dado bat jar ezazue zentroan eta bola bat egin ezazue. Prozesu hau errepika ezazue arroza bukatu arte. Eginda dauzkazuenean, katilu bat hartuko duzue eta hartan arrautzak irabiatuko dituzue.

Azkenik, arroza bola bakoitza arrautzagatik eta ogiagatik pasatuko duzue. Gero, zartagin batean olio bero ugarirekin, bolak frijituko dituzue.

Eta, hau da haiek lortu zuten emaitza:



Zer iruditzen zaizkizue? Etxean arrakasta handia lortu zuten.